Fougasse - spokój przy ognisku domowym
Fougasse - spokój przy ognisku domowym
Od wiosny zeszłego roku nie kupujemy pieczywa, piekę je w domu. Mój starszy syn i ja najbardziej lubimy ciemne wersje chlebów i bułek, najlepiej z dodanymi ziarnami, młodszy i mąż wolą pieczywo białe, pszenne. Mój ulubiony chleb jest pieczony na dowolnym zakwasie, bez zagniatania, wypiekany w garnku. Można do niego dodać orzechy, ziarna, czy co tam chcemy albo zupełnie nic. Jego wielką zaletą jest cudnie chrupiąca skórka i nieregularnie popękany kształtny bochenek. Taki czy inny, każdy wymaga użycia mąki. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu I tu będę miała takie te
Autor
Bożena Łysakowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, ciasto, chleb, pieczywo, ciasto na niedziele, orzechy, ser, bułki, francuskie, pizza przepis, drożdżowe, kolacja, do pracy, pizza , pasty, pyszna sałatka, pasta, zupa, sałatka, sałatki, bez pieczenia, chleb z ziarnami, chleb na zakwasie, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bułka pszenna, szybka kolacja, ciasto na pizze, chleb mieszany
Inne przepisy z I tu będę miała takie te
Dodaj komentarz