Ogórki konserwowe po warszawsku

Ogórki konserwowe po warszawsku

Ogórki konserwowe po warszawsku

Ogórki konserwowe po warszawsku – najlepsze ogórki na zimę, jakie można sobie wymarzyć. Lekko octowe (ale nie wykrzywiają twarzy), lekko słodkawe (ale nie są mdlące). Uwaga – nie należy mylić ogórków konserwowych z korniszonami. Te pierwsze – ogórki konserwowe po warszawsku, tak jak w poniższym przepisie, traktujemy zalewą octową. Korniszony najpierw się kisi. Tak czy siak, kluczem do pysznych ogórków konserwowych po warszawsku jest jakość ogórków i przede wszystkim – zalewa. Zdradzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.