Sznycle po wiedeńsku

Sznycle po wiedeńsku

Sznycle po wiedeńsku

Przepis na : obiad

Sznycle po wiedeńsku Cieniutkie oraz kruche kotlety w chrupiącej i pulchnej panierce z bułki tartej. Oryginalne sznycle wiedeńskie przygotowuje się z cielęciny i smaży na głębokim tłuszczu z roztopionego masła klarowanego, a pod koniec smażenia przykrywa się patelnię, aby panierka „pofalowała się”. W lekko podrabianej wersji tych pysznych kotletów można użyć cieniutko rozbitego schabu lub szynki i smażyć z dodatkiem oleju aby temperatura tłuszczu nie była zbyt wysoka i nie przypiekła nam za szybk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlety, kotlet, bułki, schab, szynka, obiad, mięso, przystawki, sałatki, dania mięsne, sałatka, przekąski, schabowe, szybki obiad, bułka pszenna, sałatka imprezowa, szybka sałatka, salatka z jajkiem

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.