Gęsina - niedoceniany drób, trochę zapomniany i niezbyt często pojawiający się na naszych stołach. To bardzo smaczne mięso tylko niestety kosztowne i chyba stąd właśnie jego mała popularność. Ponieważ gęsina dość słabo się sprzedaje więc często trudno ją też kupić - sprzedawcy wolą oferować nam coś co schodzi na pniu. Ale warto poszukać i nieco zaszaleć :)Gdy udało mi się kupić nieco gęsiej wątróbki postanowiłam zrobić z nią jakieś szybkie danie - może macie ochotę na ciepłą sałatkę ? Zaręczam, że jest pyszna... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
polska gęsiną stoi której nigdzie kupić nie mona.. paranoja... a danie pysznie się prezentuje.
bo ludzie nie chcą kupować porównując cenę gęsiny do kurczaków a poza tym chyba nie wiedzą za bardzo co z niej zrobić... Prawie całą produkcję wysyłamy na zachód a to co zostaje jest często sprzedawane w opakowaniach z niemieckimi napisami bo nie opłaca się nawet robić oddzielnych opakowań na nasz rynek....
O ile kurzęcą i indyczą wątróbkę znam i lubię, to gęsiej nie miałam okazji nigdzie kupić :( A jestem pewna, że również to będą moje smaki.
jeśli nie masz problemu z wątróbką jako taką to gęsia powinna Ci smakować - jest bardziej wyrazista w smaku, według mnie kurza nawet się nie umywa