Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Prosta, chrupiąca i słodka surówka z kapusty, która sprawdzi się do każdego obiadu. Składniki (6 porcji) -400 g czerwonej kapusty -1 duże jabłko -1/2 cebuli -1 łyżka majonezu -1-2 łyżki jogurtu greckiego -sól, pieprz. Przygotowanie Kapustę poszatkować, umieścić w misce i oprószyć solą by delikatnie zmiękła. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Oba składniki dodać do kapusty. Przyprawić pieprzem i, w razie potrzeby solą. Dodać majonez i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Schłodzić około 30 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.