Surówka z marchewki i selera – kuchnia podkarpacka

Surówka z marchewki i selera – kuchnia podkarpacka

Surówka z marchewki i selera – kuchnia podkarpacka

Surówka z marchewki z jabłkiem to chyba najpopularniejszy w Polsce dodatek obiadowy. Ja jednak wolę nieco inną wersje surówki z marchewki. Dodaje się do niej seler i odrobinę kwaśnej śmietany. Dzięki temu surówka ma łagodny, słodki, kremowy smak. Polecam od czasu do czasu odmienić sobie smak obiadu :) Przepis jak najbardziej podkarpacki. Taką surówkę przygotowywano w domu rodzinnym mojej koleżanki od lat. I wcale mnie to nie dziwi… :) Składniki: 4 marchewki (około 300 g ) kawałek selera (około 120 g ) 3 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.