Sezon na szczaw przypada zwykle w maju. Wtedy też świeże liście szczawiu można znaleźć w warzywniaku, czy targu. Warto też rozejrzeć się na pobliskiej łące, z dala od samochodowych spalin. Szczaw często rośnie na dziko i możemy napotkać go podczas spaceru. Liście szczawiu mają orzeźwiająco kwaśny smak, nieco cytrusowy posmak z wyczuwalną goryczką. Ciężko byłoby dodać go do sałatki, zamiast np. liści szpinaku. Natomiast idealnie nadaje się do zupy, gdzie smak zostaje zrównoważony kremową śmietanką. Zupa szczawi... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl