Przepis na : obiad
Przyznaję, że bataty odkryłam dopiero kilka lat temu, ale zakochałam się w nich od pierwszego kęsa:) Szczególnie frytki z batatów , do tej pory dosyć często goszczą na moim stole. Kiedy więc u Kasi z bloga gotujzcukiereczkiem natknęłam się na przepis na szaszłyki z indykiem i batatem , wiedziałam, że muszę ich spróbować. I był to strzał w dziesiątkę! Połączenie delikatnego, soczystego mięsa z naturalną słodyczą pieczonych batatów smakuje naprawdę wybornie. Do tego dorzuć ulubione surowe warzywa czy chrupiącą suró... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...