Sałatka z zielonych szparagów

Sałatka z zielonych szparagów

Sałatka z zielonych szparagów

Lekka, wiosenna sałatka z zielonych szparagów. 0,5 kg zielonych lub fioletowych szparagów, 1 łyżka posiekanych listków mięty, 2 garście płatków migdałów, sok z limonki, szczypta cukru, sól, oliwa*, Odłamać końcówki szparagów. Szparagi zetrzeć na tarce o grubych otworach. Wymieszać szparagi z miętą. Posypać migdałami. Doprawić sokiem z limonki, solą i cukrem. Skropić oliwą. * *W przepisie użyta została oliwa, jeżeli ktoś nie lubi może dodać olej, oczywiście najlepiej tłoczony na zimno. Ja polecam oliwę extra vi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.