Przepis na : obiad
Soczysty, delikatny kurczak z wyczuwalną nutą miodu i cytryny. Idealny z ryżem i lekką sałatką na niedzielny obiad. Jeśli znudził wam się standardowy pieczony kurczak, ten przepis jest dla was ! :) Składniki: 6 ćwiartek kurczaka 2 cytryny - sok płaska łyżeczka mielonego imbiru 5 łyżek miodu (np lipowego) 6 ząbków czosnku 2 papryczki chilli 1/3 szklanki oleju 4 łyżeczki soli dodatkowo: rękaw do pieczenia Przygotowanie; Czosnek kroimy bardzo drobno. Cytryny zalewamy wrzątkiem na sitku. Papryczki chili kroim... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...