Pyszna sałatka na zimę- pełnia warzyw! Główną rolę grają już lekko przerośnięte górki. Spróbujcie! około 2 kg przerośniętych ogórków około 1/2 kg marchewki około 1/2 kg cebuli 2 papryki czerowne sól Do słoików po : 1 łyżeczce gorczycy 1 listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu Zalewa: 12 szklanek wody 2 szklanki cukru 2 łyżki soli 2 szklanki octu 10% olej Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w podłużne plastry. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki, cebulę obieramy i kroimy w piór... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat