Hummus, za’atar i granaty

Hummus, za’atar i granaty

Hummus, za’atar i granaty

Czekaliśmy na tę książkę, bo kochamy się w kuchni bliskowschodniej niczym w Xavierze Dolanie z Wyśnionych miłości . Samar stworzyła coś bardzo osobistego. To trochę książka kulinarna, a trochę wspomnienia, a trochę przewodnik po Libanie. Przetyka przepisy i sekrety gotowania opisami jej domu, wakacji w Aynacie i rodzinnych spotkań przy stole. Wysyca wszystko smakami, zapachami, aromatami, kolorami, fakturami i pięknymi zdjęciami, w tym pochodzącymi z jej domowego archiwum. Bardzo polecamy! Dwa razy w tygodniu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pomarańcze, pasty, pasta, orzechy, marchewka, krem, tuńczyk, fasola, arbuz, ryż, zupa krem, sałatka, zupa, sałatki, ser, mięsa pieczone, ryż z warzywami, sałatka z bobem, sałatka z granatem, sałatka z tuńczykiem, salatka z serem, sałatka z marchewki, sałatka z marchewką, sałatka z ryżem, sałatka z ryżem i tuńczykiem, sałatka z ciecierzycy

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.