Tagliatelle z pesto miętowym, orzechami włoskimi i parmigiano reggiano

Tagliatelle z pesto miętowym, orzechami włoskimi i parmigiano reggiano

Tagliatelle z pesto miętowym, orzechami włoskimi i parmigiano reggiano

Przepis na : obiad

Włosi z Genui, którzy wymyślili pesto bazyliowe i ci z Sycylii, autorzy czerwonego pesto z suszonymi pomidorami, pewnie daliby ostro po łapach i mi, i Wam… Ale i tak zrobimy to po swojemu. Składniki: makaron tagliatelle 1 pęczek mięty (albo mała doniczka) 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka miodu 100 g sera parmigiano reggiano 1/2 szklanki oliwy z oliwek garść orzechów włoskich pestki dyni i nasiona słonecznika świeżo mielony pieprz sól Przepis: Miętę i pietruszkę myjecie, osuszacie i siekacie. Ser ścier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, makarony, makaron, dynia, słonecznik, tagliatelle, makaron tagliatelle, obiad, makaron z serem, obiad na szybko, szybki obiad, makaron z pesto, dania z makaronem, makaron na obiad

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.