Pomidory w zalewie

Pomidory w zalewie

Pomidory w zalewie

Poznaj sprawdzony przepis na pomidory w zalewie słodko kwaśnej do słoików na zimę. Świetnie smakują i są bardzo proste w zrobieniu. Wystarczy pomidorki zalać zalewą i nie trzeba pasteryzować. Sezon na pomidory w pełni. Ostatnio robiłam kiszone pomidory , a dziś zapraszam na pyszne pomidory w delikatnej zalewie octowej. Zimową porą takie pomidorki pasują do kanapek, sałatek lub jako przekąska na imprezie. Pomidory w zalewie – składniki: Moja szklanka to pojemność 250 ml. Na każdy 1 kg pomidorów przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.