Poznaj sprawdzony przepis na pomidory w zalewie słodko kwaśnej do słoików na zimę. Świetnie smakują i są bardzo proste w zrobieniu. Wystarczy pomidorki zalać zalewą i nie trzeba pasteryzować. Sezon na pomidory w pełni. Ostatnio robiłam kiszone pomidory , a dziś zapraszam na pyszne pomidory w delikatnej zalewie octowej. Zimową porą takie pomidorki pasują do kanapek, sałatek lub jako przekąska na imprezie. Pomidory w zalewie – składniki: Moja szklanka to pojemność 250 ml. Na każdy 1 kg pomidorów przygot... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery