Pesto to jedna z najprostszych i szybkich past na bazie świeżych ziół, parmezanu, oliwy i ziaren słonecznika, pestek dyni, nerkowców, blanszowanych migdałów, orzechów włoskich lub orzeszków piniowych. Pesto przygotujesz ze świeżej bazylii, rukoli, a nawet natki lub kolendry. Najbardziej klasyczne pesto to zielone pesto bazyliowe z podprażonymi orzeszkami piniowymi. Świeże zioła możesz łączyć tworząc w ten sposób niepowtarzalny i oryginalny smak pesto. Domowe pesto podasz jako pastę na pieczywo (świeżej bagie... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...