Ocet jabłkowy z owocami i płatkami dzikiej róży

Ocet jabłkowy z owocami i płatkami dzikiej róży

Ocet jabłkowy z owocami i płatkami dzikiej róży

Domowy ocet – jabłka, dzika róża i miód Do przygotowania octu jabłkowego nadają się praktycznie wszystkie jabłka. Najlepsze jednak będą owoce z pewnego źródła, ekologiczne, bez chemicznych oprysków. Jeżeli użyjecie takich owoców wtedy nie myjcie ich, bakterie znajdujące się na skórce zaczną pożywiać się cukrem, co przyspieszy proces fermentacji. Domowy ocet jabłkowy możemy używać do sałatek lub po prostu pić rozcieńczony wodą. Taki napój wspaniale usprawnia funkcjonowanie układu trawiennego i podbudowuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.