Dżem truskawkowy z rabarbarem

Dżem truskawkowy z rabarbarem

Dżem truskawkowy z rabarbarem

Przepis na : deser

Kiedy sezon trwa w najlepsze, trudno się zdecydować, które przetwory zrobić w pierwszej kolejności. A może wcale nie trzeba decydować? Dziś postanowiłam połączyć ze sobą moje dwa ulubione letnie przysmaki: truskawki i rabarbar. Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście takiego dżemu, warto nadrobić zaległości, bo to naprawdę niebiańskie połączenie. Przepis na dżem truskawkowy z rabarbarem Składniki na dżem truskawkowy z rabarbarem Na 6 słoiczków po 250 ml 1,5 kg truskawek 750 g rabarbaru 300 g cukru 3 łyżki pektyny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu okolicepalnika.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.