Jajka marynowane z burakami. Jajka w solance. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych jajek . Jajka marynowane są znakomitym dodatkiem do wielkanocnego stołu, idealnie komponują się wędliną, jako przystawka lub samodzielne danie . Marynowane jajka są o wiele smaczniejsze niż typowe jajka ugotowane na twardo. Doskonale solone i jędrne, są pyszne jako przekąska, w sałatce jajecznej lub w formie jaj faszerowanych . Dodatek buraków sprawia, że białko jajka zmienia kolor na ładny róż w kolorze fuksji. Im... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć. Jestem Joanna. Uwielbiam spędzać czas w kuchni i szykować zdrowe i smaczne posiłki dla mojej rodziny. Pragnę podzielić się z Tobą smacznymi i zdrowymi przepisami, które są szybkie w przygotowaniu, zdrowe i oparte na naturalnych składnikach. Jestem zapalonym samoukiem, a moje inspiracje kulinarne często pochodzą z różnych miejsc.