Czego nie robić podczas smażenia kurczaka i indyka? 5 najczęstszych błędów

Czego nie robić podczas smażenia kurczaka i indyka? 5 najczęstszych błędów

Czego nie robić podczas smażenia kurczaka i indyka? 5 najczęstszych błędów

Mięsa drobiowe, zwłaszcza filety z kurczaka i indyka, są niezwykle zdrowe, bogate w białko i nie zwierają przy tym dużej ilości tłuszczu. Są dostępne wszędzie i stosunkowo niedrogie. Dodatkowo stanowią bardzo wdzięczny składnik dań, ponieważ pasują do wielu z nich i często stanowią ich podstawę, dzięki temu możemy przygotować różnorodne, zdrowe i smaczne posiłki, które nigdy nam się nie znudzą. Jednakże przez niewielką ilość wspomnianego wcześniej tłuszczu, mięso to bardzo łatwo się wysusza. Jak temu zapobie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.