Smalec (czysty)

Smalec (czysty)

Smalec (czysty)

Smalec jest doskonałym tłuszczem do smażenia , szczególnie do potraw, do których słodki posmak oleju kokosowego albo goryczka oliwy z oliwek niezbyt by pasowały. Czysty smalec ma dość wysoki punkt dymienia, a zdecydowana większość kwasów tłuszczowych smalcu jest zdrowa (czytaj więcej: Czy smalec jest paleo? ). Smalec uzyskujemy z wytopu tłuszczu wieprzowego – najczęściej słoniny, choć można też użyć podgardla i bardzo tłustego boczku . Smalec może być czysty (uniwersalny do zastosowań kuchennych) alb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PaleoSMAK

Warto przeczytać

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Autor

Grzegorz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

diety, dieta, zdrowe, zdrowe przepisy, ryby, mięso, boczek, kokosowe, jajecznica, ryba, placki, ciasto, naleśniki, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, słoik, naleśnik, wołowina, jabłka, pączki, gulasz, sałatki, sałatka, placki ziemniaczane, chleb, warzywa, ryby smażone, proste ciasto

Inne przepisy z PaleoSMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.