Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym

Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym

Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym

Przepis na : obiad

Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym Nie ma to jak delikatne i rozpływające się w ustach klopsiki zanurzone w kremowym sosie pomidorowym. Palce lizać! Dodatek kapusty i kaszy do masy mięsnej sprawia, że klopsiki są mięciutkie i soczyste. Danie możemy podać ze świeżym pieczywem albo duszonymi ziemniaczkami. Polecam!   Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g kaszy jęczmiennej wiejskiej (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kapustą, sosy, tarta, gołąbki, mięso, obiad, mięso mielone, bułki, dania mięsne, danie jednogarnkowe, przekąski, sałatka, sałatki, przystawki, pieczywo, przekąska, szybki obiad, bułka pszenna, sałatka imprezowa, salatka z jajkiem

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.