Kluski śląskie

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Kluski śląskie to bardzo znany i popularny dodatek do głównych dań. Robi się je z wcześniej ugotowanych i rozgniecionych kartofli z dodatkiem mąki i jajek. Są więc świetnym sposobem na wykorzystanie niezjedzonych ziemniaków z wczorajszego obiadu. Rozpoznawalną cechą tych klusek jest charakterystyczne wgłębienie. Odpowiednio przygotowane są bardzo miękkie i delikatne, dlatego aby nie zepsuć ich struktury należy uważać z dosypywaniem zbyt dużej ilości mąki. Najlepiej smakują same(z okrasą) lub z różnego rodzaju gula... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ziemniaki, ciasto, kopytka, obiad, gulasz, mięso, puree, mielone, mięso mielone, sałatka, zupa, sałatki, ciasta z masa, ciasto z masa, ziemniaki na obiad, sałatka do obiadu, puree ziemniaczane, gulasz mięsny, ciasto z bezami, mięso na obiad, dania mięsne, smaczna sałatka, pyszne ciasto, salatka z jajkiem, salatka ziemniaczana, zupa z mięsem mielonym, dania na gorąco, dania bez mięsa, pyszna sałatka

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.