Kulki serowe lableh marynowane w oliwie i przyprawach

Kulki serowe lableh marynowane w oliwie i przyprawach

Kulki serowe lableh marynowane w oliwie i przyprawach

Znów wracam do przepisów na serki jogurtowe. Kiedy okazuje się, że serek jogurtowy suszyliśmy kapkę dłużej lub po prostu leży nam w lodówce i wiemy, że całego na raz nie zjemy, to warto zrobić kulki serowe w oliwie. Ser w takiej postaci poleży zdecydowanie dłużej w lodówce, wystarczy taką kuleczkę wyjąć z zalewy i rozsmarować na pieczywie. A pozostała zalewa przyda się do smażenia innych potraw czy do jakiejś marynaty czy jako sos do sałatki. Składniki: dowolny serek jogurtowy odcedzany przynajmniej 3 dni lub dłuż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.