Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Składniki:  ok. 5 kg papryki czerwonej  1 duża lub 2 średnie cebule Zalewa :  4 szklanki wody  1 szklanka octu 10%  1/2 łyżka soli  2 łyżki cukru  na 5 kg papryki potrzebne będą 3 porcje zalewy  Do każdego słoika dodajemy : ziarenka gorczycy  ziele angielskie  liść laurowy  czosnek  pieprz ziarnisty kolorowy  Paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy gniazda nasienne , kroimy na grube podłużne paski szerokości  ok 2-3 cm. Słoiki wyparzyć , a nastę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.