Sos paprykowy – do słoików

Sos paprykowy – do słoików

Sos paprykowy – do słoików

Jakiś czas temu przepis ten dostałam od znajomej, trochę go zmieniłam i tak powstała wersja którą dzisiaj przedstawiam. Sos można wykorzystywać na wiele sposobów, podobnie  jak ketchup, do mięs, sałatek itd. Składniki: 3 kg czerwonej papryki 400 gram cukru 80 gram soli ½ l oliwy 1 ½ szklanki octu 600 gram przecieru pomidorowego 4 główki czosnku 1 łyżeczka pieprzu cayen 1 łyżeczka pieprzu czarnego Kilka listków laurowych Wykonanie: Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i mielimy maszynką do mięsa, ( o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, sosy, zupa pomidorowa, słoik, mięso, mielone, sałatki, sałatka, przetwory, sok, mięso mielone, sałatka z papryki, sos pomidorowy, ketchup pomidorowy, dodatki do mięs, smaczna sałatka

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.