składniki: marchewka – dowolna ilość zalewa I: 1000 ml wody 1 łyżka soli opcjonalnie: 10 kropli soku z cytryny lub zalewa II: 1000 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru wykonanie: Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do wyparzonych słoików, ok. 2/3 pojemności słoika. Zalewamy zalewą tak aby marchewka była całkowicie zanurzona w zalewie, zakręcamy pokrywką. Pasteryzujemy: Na dnie dużego garnka kładziemy bawełnianą ściereczkę, na której układamy słoiki z marchewką. Wlewamy wodę do ...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...