„ Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia ” George Bernard Shaw. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Kalafior w pikantnej panierce jest idealny na przystawkę, jak i na obiad do drugiego dania. Smacznego ! SKŁADNIKI: 1 kalafior, 2 jajka, 0,5 szklanki bułki tartej, 2 łyżeczki soli, papryka w proszku, olej, vegeta, cukier, PRZYGOTOWANIE: K alafiora dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w lekko osolonej i osłodzonej wodzie, ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...