Przepis na : śniadanie
Pierwsze podejście do niej mieliśmy jakiś miesiąc temu. W lodówce leżała trochę zapomniana puszka wędzonych szprotek w oleju, postanowiłam dodać ją do jakiejś pasty. I pierwsza myśl to oczywiście pasta z białym serem. Czemu „oczywiście”? Nie wiem, nie pomogę, jakoś mi to siedzi w głowie. Potem przypomniałam sobie, że przepis na blogu na pastę z serem już jest, więc nie będę się powtarzać, zrobię ją z jajkami. Tak zresztą działa mój mózg, jak coś jest na blogu, muszę to zrobić inaczej, żeby mieć ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...