Jak przygotować do spożycia avocado?

Jak przygotować do spożycia avocado?

Jak przygotować do spożycia avocado?

Avocado to coraz popularniejszy owoc ceniony jako składnik np. sałatek i kanapek. Zazwyczaj kroimy go wówczas w kostkę lub plasterki. Wielu początkujących w kuchni miewa jednak problemy z doprowadzeniem owocu kupionego w sklepie do stanu, w którym można go pokroić i dodać do potrawy. Poniżej kilka wskazówek jak sobie z tym poradzić. W przypadku avocado dość istotny jest poziom dojrzałości konkretnego egzemplarza. Od tego zależy zwłaszcza sposób obrania go ze skórki, co jest w każdym wypadku konieczną operacją. Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję