Jak przygotować do spożycia avocado?
Jak przygotować do spożycia avocado?
Avocado to coraz popularniejszy owoc ceniony jako składnik np. sałatek i kanapek. Zazwyczaj kroimy go wówczas w kostkę lub plasterki. Wielu początkujących w kuchni miewa jednak problemy z doprowadzeniem owocu kupionego w sklepie do stanu, w którym można go pokroić i dodać do potrawy. Poniżej kilka wskazówek jak sobie z tym poradzić. W przypadku avocado dość istotny jest poziom dojrzałości konkretnego egzemplarza. Od tego zależy zwłaszcza sposób obrania go ze skórki, co jest w każdym wypadku konieczną operacją. Z... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa
Autor
Kulinarna Pokusa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, warzywa, kanapki, sałatki, sałatka, kanapka, drugie danie
Inne przepisy z Kulinarna Pokusa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję