Sałatka ze strączków goroszku cukrowego i kalarepy

Sałatka ze strączków goroszku cukrowego i kalarepy

Sałatka ze strączków goroszku cukrowego i kalarepy

Tej wiosny odkryłam jak pyszne są młode strączki groszku cukrowego, takie których groszki są jeszcze bardzo malutkie. Strączki są słodkie, chrupiące i jędrne a sałatka z nich z odpowiednim dresingiem to czysta wiosenna poezja. serwis  ZpierwszegoTloczenia.pl . Na jedną porcje: ok. 100 g młodych strączków groszku cukrowego 1 mała kalarepa  1 saszetka „Kujawski ze smakiem” BAZYLIA natka pietruszki sól Końcówki strączków obciąć, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować dokładnie 2 minuty. Strączki powinny być ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.