Orzotto – kasza pęczak inaczej

Orzotto – kasza pęczak inaczej

Orzotto – kasza pęczak inaczej

Przepis na : obiad

Czas czytania: 2 min Orzotto – kasza pęczak inaczej. Przygotowanie wygląda dokładnie tak, jak przygotowuje się włoskie risotto. W naszym kraju nosi nazwę, pęczotta. Kasza pęczak jest bazą naszego dania, a jednocześnie jest moją ulubioną kaszą, uwielbiam te małe jędrne perełki w każdej postaci. Dodaję ją do zup, kotletów , sałatek i dań głównych. Kasza pęczak produkowana jest z jęczmienia i jest to źródło niacyny (witaminy PP), która zapobiega anemii . W małym ziarenku znajdziemy również spore ilości witaminy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, obiad, tarta, ciasto, biszkopt, chleb, ciasto drożdżowe, bułki, pączki, drożdżowe, truskawki, sałatka, kolacja, zupa, kotlety, kotlet, sałatki, rosół, risotto, ciasto z truskawkami, zupa serowa, sałatka warzywna, zupa grzybowa

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.