Surówka z pora i selera naciowego jest smaczna, chrupiąca i dość wyrazista w smaku. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczonych mięs, sosów czy smażonych ryb. Robi się ją bardzo szybko i nie jest skomplikowana. Taką surówkę można przygotowywać przez cały rok, gdyż składniki zawsze są dostępne. Jest smaczna również na drugi dzień po przygotowaniu, więc można przygotować od razu jej większą ilość. Składniki na surówkę z pora i selera naciowego: średniej wielkości por 4 łodygi selera naciowego jabłk...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...