Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki : 1 szklanka oleju, dla mnie najlepszy rektyfikowany 2 żółtka 1/2 -1 łyżeczka musztardy sól, ewentualnie kilka kropel soku z cytryny i cukier puder do smaku jeśli trzeba kilka łyżeczek ciepłej wody Przygotowanie: Z umytych jaj wybić do wąskiego naczynia 2 żółtka, dołożyć musztardę, sól i wlać olej, ewentualnie sok Mieszać chwilę mikserem nie podnosząc go do góry, potem podnosząc; góra,dół miksujemy do uzyskania gęstego majonezu Jeśli uznamy, ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula