21.09.2019 Marchew jest u nas bardzo popularna . Wykorzystujemy ją do wielu zup, sałatek a nawet ciasta. Można pochrupać na surowo, wzmacniając nie tylko szczęki ale również organizm, dostarczając wielu witamin. Co raz częściej sięgamy po marchew robiąc przetwory na zimę. Robiłam już dżem z marchwi , szczerze polecam:) Pierwszy raz marchew zamarynowałam. Miałam przyjemność jeść marynowane marchewki jako ozdobę dania i były wyjątkowo smaczne. Świetna alternatywa dla korniszonów. Delikatniejsze niż ogórki i wyjątkowo smac... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.