Wołowina po flamandzku

Wołowina po flamandzku

Wołowina po flamandzku

Wołowina po flamandzku to klasyczne belgijskie danie, które zyskuje coraz większą popularność na polskich stołach. Jednak zamiast tradycyjnego gotowania w jasnym piwie, proponuję wyjątkową wersję – wołowinę po flamandzku duszoną w aromatycznym ciemnym piwie. Ta kombinacja smaków sprawia, że mięso staje się jeszcze bardziej soczyste i aromatyczne, a dodatek ciemnego piwa nadaje potrawie głębszego i intensywniejszego smaku. Składniki 1 kg pręgi wołowej, pokrojonej w kostkę 3 cebule, pokrojone w kostkę 3 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gotuj ze mną

Autor

alina jasińskaalina jasińska

Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wołowina, chleb

Inne przepisy z gotuj ze mną

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.