Kapusta stożkowa

Kapusta stożkowa

Kapusta stożkowa

Kapusta stożkowa jest łatwiejsza w uprawie i lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście kapusty zwykłej. Ma lekko słodkawy smak. Użyłam jako składnik surówki i dania typu stir-fry . Dobrze sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zapiekanek, można ją również ugotować na parze (wystarczy kilka minut). Kapusty stożkowej szukajcie na giełdach rolniczych (dostałam od rodziców). Pointd/sweetheart cabbage It is easier to grow and st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, stir fry, zapiekanki, zapiekanka, sałatka, sałatki, surówka, wegańskie, kapusta pekińska, surówka z kapusty, lekkie sałatki, sałatka z kapusty pekińskiej

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.