Razowa focaccia z oregano i rozmarynem

Razowa focaccia z oregano i rozmarynem

Razowa focaccia z oregano i rozmarynem

Składniki: szklanka mąki razowej szklanka mąki zwykłej szklanka wody letniej 4 g suszonych drożdży 3 gałązki świeżego rozmarynu łyżeczka oregano (suszone) sól gruboziarnista 2 łyżki oliwy Przygotowanie: 1. Zmieszaj obie mąki, dodaj wodę, drożdże, oliwę i odrobinę soli. Dodaj zioła .Wyrabiaj ciasto klika minut. 2. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce. Niech urośnie ok 1 godziny. 3. Nastaw piekarnik na 220 stopni. 4. Rozwałkuj wyrośniętą masę  na prostokątne ciasto o wysokości ok 1,5 cm.  Zrób palcami jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.