Kiszony koper włoski z burakiem – zdrowy ferment

Kiszony koper włoski z burakiem – zdrowy ferment

Przepis na : sałatka

Domowe kiszonki – kiszony koper włoski z burakiem. Fermentowany fenkuł i buraki na ostro, z dodatkiem papryki gochugaru. Pyszna i zdrowa kiszonka Jakie są różne sposoby wykorzystania fenkułu w kuchni? Fenkuł, znany również jako koper włoski, to roślina bogata w aromat i smak, którą można wykorzystać na wiele sposobów. Od świeżych liści po suszone nasiona, fenkuł dodaje wyjątkowego charakteru każdej potrawie. Dziś jednak skupimy się na jego fermentowanej odsłonie, która zaskakuje intensywnością smaku i ar...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.