Podsmażane ziemniaki

Podsmażane ziemniaki

Podsmażane ziemniaki

ziemniaki – Anuschka A*, tłuszcz, sól Ziemniaki umyć, zalać zimną wodą i gotować „al dente'. Powinny być lekko twarde. Odlać wodę, odparować. Obrać ziemniaki ze skórki, pokroić w plastry grubości około 0,5 cm. Podsmażyć na tłuszczu. Pyszne są smażone na tłuszczu gęsim. Ziemniaki typu sałatkowego nie rozpadają się podczas smażenia i zostają ładne plasterki.  Solić po podsmażeniu. * Typy kulinarne - A - sałatkowy - twardy, charakteryzuje się dużą wilgotnością i niską zawartością skrobi, doskonałe do gotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, ziemniaki, kluski, frytki, kopytka, placki, puree, zupa, sałatka, sałatki, grill, salatki do grilla, sałatka na grilla, placki ziemniaczane, puree ziemniaczane, ziemniaki w mundurkach, dania z grilla, pyszna sałatka, salatka ziemniaczana, lekkie sałatki, placki z gotowanych ziemniaków

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.