Winegret z olejem sezamowym

Winegret z olejem sezamowym

Winegret z olejem sezamowym

Do sałaty idealny. Z delikatnym posmakiem sezamu. Bez czosnku tym razem, bo dodawany do sałatki obiadowej zjedzonej na mieście. Ale równie pyszny. Można zastąpić trzcinowy cukier miodem, a sok z cytryny - octem balsamicznym.  Składniki :* 3 łyżki oleju sezamowego * łyżka soku z cytryny * łyżeczka musztardy sarepskiej* łyżeczka cukru trzcinowego * sól , pieprz* odrobina wody Przygotowanie :Wszystkie składniki wlewam do słoiczka, potrząsam przez 2-3 minuty aż winegret ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Uz, 23 marca 2014 15:14:44

polecam :) ale z pestek dyni też pyszny :)