Przepis na : obiad
Wołowina po zbójnicku Gęsty i aromatyczny gulasz wołowy z suszoną śliwką, grzybami i boczkiem wędzonym. Świetnie smakuje podany z kluskami lub kaszą, a nawet tylko ze świeżym pieczywem. Pyszny i elegancki obiad, nie tylko na specjalne okazje. Składniki: ok 800g wołowiny gulaszowej ok 10dkg boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szklanka czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) 1 szklanka bulionu garść suszonych grzybów garść suszonych śliwek Przyprawy: sól, pieprz, cukier, słodka p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...