OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Ogórki małosolne niezwykle szybko można przygotować, a smakiem cieszyć się już po dwóch dniach. Idealnie nadają się do sałatki, jednak ja najbardziej lubię chrupać same :)  Składniki: ogórki gruntowe ( małe i jędrne) 4-5 ząbków czosnku 1 pęczek koperku korzeń chrzanu  liście porzeczki, wiśni (niekoniecznie)  2 łyżki soli na 1,5 l wody  Przygotowanie: Zagotuj wodę z solą. Ogórki umyj, osusz, odetnij końcówki. Do słoja na przemian układaj ciasno ogórki, chrzan pokrojony w plastry, koper i czo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kukuleczki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kukułeczki Kukułeczki


Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, porzeczki, ogórki małosolne, wiśnia, sałatka, sałatki, przekąski, przetwory, szybkie przekąski, szybkie sałatki, szybka sałatka, sałatka wegetariańska, smaczna sałatka

Inne przepisy z Kukuleczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.