Przeglądając stare przepisy natknęłam się na recepturę na te pikantne ogórki, przypomniałam sobie, że robiłam je kilka lat temu i, że pyszne były. I w tym roku postanowiłam je przygotować do domowej spiżarni. Poza czasem oczekiwania robi się je dość szybko. Dodam, że nie wymagają pasteryzacji. Są bardzo pikantne, więc osoby, które lubią takie smaki będą zachwycone. Idealna do drugie dania. Polecam zróbcie koniecznie. Smacznych inspiracji Wam życzę :) Potrzebujemy: Ogórki: 2 i pół kg ogórków gruntowych 4 płaskie... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...