Okres wielkanocny zbliża się do nas wielkimi krokami, pora więc zająć się przygotowywaniem świątecznego menu. Z reguły na naszych stołach pojawiają się tradycyjne wielkanocne dania, ale ja lubię też różnego rodzaje nowości, coś co nieco odmieni i przełamie klasyczny smak Wielkiej Nocy i dlatego co roku u nas w domu mamy jakieś nowe potrawy. Makaronowa sałatka z dojrzewającą szynką i oliwkami jest właśnie taką propozycją. Jest bardzo prosta i szybka do zrobienia, przy okazji jest też kolorowa, więc pięknie ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...