Shis Taouk czyli kurczak po libansku

Shis Taouk czyli kurczak po libansku

Shis Taouk czyli kurczak po libansku

Przepis na : obiad

Dzisiejszy kurczak zadowoli nie tylko odchudzających się, ale także jedzących normalnie, którzy nie muszą liczyć kalorii. Samo przygotowanie kurczaka jest banalnie proste, bo wystarczy kilka aromatycznych przypraw, zamacerowanie w nich kurczaka a następnie uduszenie go w pysznym sosie w piekarniku. I teraz różnica w stosunku do tego jak mogą go jeść jedni a jak drudzy. Odchudzający zdejmują z kurczaka pyszną skórę i zjadają mięso z dużą ilością sałatki. Wszyscy inni nie żałują sobie i jedzą go z ryżem, kuskusem i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Autor

BernikaBernika

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pyszne sosy, sosy, kuskus, proste i szybkie przepisy, dietetyczny kurczak, drobiowe, obiad, dietetyczne , dietetycznie, mięso, sałatki, ryż, sałatka, sos do kurczaka, kurczak z ryżem, dietetyczny obiad, pyszna sałatka, sałatka z kurczakiem, sałatka z ryżem, smaczna sałatka, smaczna sałatka, sos do ryżu, mięso na obiad, mięso dietetycznie, sałatka do obiadu, sałatka dietetyczna, dietetyczna sałatka

Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ivka, 21 stycznia 2014 10:43:21

Bardzo lubię takie aromatyczne. dobrze doprawione dania :)

Justyna Żak, 21 stycznia 2014 10:45:31

ciekawy przepis:)

Karmel-itka., 21 stycznia 2014 12:15:08

mniam, mniam!

Ash, 21 stycznia 2014 14:03:07

Ależ musi być atomatyczny. Ja nie z tych dietujących, ale bez skórki poproszę ;)

Justine, 21 stycznia 2014 18:26:11

Mmm, brzmi pysznie! ---http://takeittasty.blogspot.comhttp://fb.com/takeittasty

Marta- Taste Eat, 21 stycznia 2014 18:48:04

Bardzo chętnie wypróbuję tych Twoich aromatów, zapowiadają się naprawdę przepysznie. Ja wiecznie ściągam tę pyszną skórkę, bo inaczej bym tylko rosła, na szczęście pieczony kurczak jest równie dobry ze skórką jak i bez:)