Piersi z kurczaka zapiekane pod pieczarkową pierzynką

Piersi z kurczaka zapiekane pod pieczarkową pierzynką

Piersi z kurczaka zapiekane pod pieczarkową pierzynką

 Moja wariacja na temat piersi z kurczaka.  Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 300-400 g pieczarek 1 cebula 10 dag sera żółtego sól, pieprz słodka i ostra mielona papryka majonez olej Sposób przygotowania: 1. Piersi z kurczaka oczyścić, podzielić na mniejsze porcje, można je lekko rozbić tłuczkiem. Posypać solą, pieprzem, mieloną papryką. 2. Cebulę posiekać, pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, najpierw wrzucić cebulę, a potem pieczarki. Całość dusić, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.