Przepis na : obiad
Sezonowa surówka odpornościowa Jesień i zima to czas wirusów i spadku odporności, dlatego tak ważna jest w tym okresie dieta bogata w witaminy i przeciwutleniacze. Prostym i skutecznym sposobem na zmniejszenie zachorowania jest jedzenie świeżych warzyw, owoców i kiszonek. Polecam Wam więc dzisiaj łatwą i ekspresową w wykonaniu surówkę, która nie tylko jest bardzo smacznym dodatkiem praktycznie do każdego obiadu, ale też wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego. Pyszna i kolorowa bomba witaminowa! &nbs... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...