ZIELONA ZUPA Z RUKOLI Z KONFITOWANYMI POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

ZIELONA ZUPA Z RUKOLI Z KONFITOWANYMI POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

ZIELONA ZUPA Z RUKOLI Z KONFITOWANYMI POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

Rukola to jedna z najzdrowszych sałat, często używana w kuchni francuskiej. Ta smaczna sałata o wyrazistym smaku zawiera potas, wapń, magnez, żelazo, mangan, witaminę A, C i K oraz witaminy z grupy B. Można z niej przyrządzać sałatki, niezwykle smaczne zupy, a także pesto: zmiksuj 150 g rukoli z 100 g uprażonych orzeszków laskowych, 10 cl oliwy z oliwek i rozdrobnionym ząbkiem czosnku.  Przygotowanie: 25 min. Gotowanie: 25 min. Porcja dla 4 osób: ● 125 g rukoli ● 2 średnie cukinie ● 1 duży ziemniak ● ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.