Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego

Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego

Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego

To moje pierwsze spotkanie z pstrągiem łososiowym i zaliczam je do udanych. Rybka bardzo smaczna i według mnie lepsza od zwykłego pstrąga. Do tego warzywka- jarmuż i soczewica.składniki:400 g fileta z pstrąga łososiowegosól prowansalska Kamis300 g jarmużu1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduellesól czosnkowa Kamisolej rzepakowyFilet pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą prowansalską i skropić olejem. Odstawić na min. godzinke ja odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnie rybę ułożyć na foli alum... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

migotka28

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, jak zrobic pstrąga, pstrąg łososiowy, ryba, czosnkowy, sosy, surówka, warzywa, pieczenie, sałatki, sałatka, ryby, ryby smażone, warzywa na patelnie, sos czosnkowy, sałatki z sosem czosnkowym, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.