Wołowina z mozzarellą

Wołowina z mozzarellą

Wołowina z mozzarellą

Prawdziwa mozzarella z Kampanii robiona jest z mleka czarnych bawołów Arni. W Polsce kupujemy mozzarellę z mleka krowiego "FIOR DI LATTE". Ja użyliśmy wołowinę z udźca wołowego.  Składniki 1 opakowanie rukoli 5 łyżek oliwy 1 łyżka kaparów 300 g mozzarelli 400 g polędwicy wołowej 200 g ziemniaków sól pieprz     Przygotowanie   Rukolę wymieszałem z 2 łyżkami oliwy i łyżką osączonych kaparów. Doprawiłem solą i pieprzem. Mozzarellę i wołowinę pokroiłem w plastry. Mięso obsmażyłem na 2 łyżkach roz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.